天花 若變生化武器 可治癒?

July 18, 2018

美國食品藥品監督管理局批准了第一種可以用於治療天花的藥物。

 

天花(smallpox)是一種可致命的急性傳染病,最早於第4世紀於中國及印度發現,16世紀時曾造成全球350多萬人死亡,在1970年以前,全球每年感染人數超過1500萬人以上,其中至少200萬人死亡。

 

雖然世界衛生組織在1980年宣布天花已被完全根除,且不會再自然發生,但長期以來一直擔心天花可以用作生化武器。因此,如果天花被摻入生化武器中,則可以使用Tecovirimat(TPOXX)來治療。 

 

 

 

 

連結:

https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm613496.htm

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

​關於我們

香港醫療站的創主是希望建立一個全新的網上平台,為香港市民提供最新最全面的醫學資訊。

 HKMED
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

HKMed Publications, Hong Kong.

© 2019 All rights reserved.

Any medical information published on this website is not intended as a substitute for informed medical advice and you should not take any action before consulting with a healthcare professional.